dimecres, 11 d’abril del 2012

GRAN VOLTA A L'EMPORDÀ

Aquest Diumenge i Dilluns de Pasqua hem fet la Gran Volta a L'Empordà.


Es una ruta circular, de dos dies, que te la sortida i arribada a la població de L'Escala. La primera etapa sortim d'aquesta població i arribem a Monells. Un total de 62 km i un desnivell de 770m.
La segona etapa va de Monells a L'Escala amb 61 Km i un desnivell de 310m.

A les nou i mitja aproximadament ja estem pedalant, sortim de L'Escala direcció a les Dunes, tot una sorpresa passar per aquestes pinedes plenes de sorra, on les bicis s'agafaven al terra com si estiguéssim en ple desert....mes o menys.
A partir d'Aquí,va venir el primer obstacle, creuar el Massís del Montgrí, es una pista de pujada de bon fer, però que les noies, al no estar tan habituades de fer muntanya, era la primera prova de foc que van superar amb nota.
Vam arribar a Torroella i continuant la ruta a la bora del Ter, fins a la desembocadura, tinguen unes vistes molt maques de Les Medes. Un tall de platja, que evidentment es va tenir que fer a peu i paradeta obligada per fer fotos.

El segon obstacle, va se pujar a Quermany Gros, una pista força tècnica amb molta pedra.Valia la pena pati una mica, ja que les vistes del cim d'aquesta muntanya son espectaculars.
El mes difícil de tot va ser la baixada fins arribar a Pals,molt tècnica amb moltes,moltes,moltes pedres.
Un cop a Pals, primer control i parada per dinar.

En aquest punt el grup es va dividir en dos parts. En David i Xevi direcció a Llofriu, Fitor on teníem el segon control. La baixada molt ven parida, van disfrutar com nens i a mes a mes molls, ja,ja,ja...i direcció a Monells on teniem la fi de la primera etapa.
El segon grup les noies i jo, que feia de guia, passa'n per Peratallada,Ullastret, on vam parar per anar de botigues je,je,je... i finalment Monells.
La primera etapa ja estava al sac, les noies una mica cansades, però molt be. Una bona dutxa i un bon sopar a La Pepa Maca i com nous.



El segon dia començava amb el temps una mica insegur, però va aguantar. A les deu inici de la segona etapa.
Direcció Corçà,Rupià, Colomers,Vilopriu on teníem el control de pas, Saus i Santa Eulàlia, tot aquest tram es un puja baixa constant, passant per busquets.
A partir d'aquesta població ja tot era planer, sense gens de desnivell. Vam parar a Sant Pere Pescador per dinar, un bon dinar pescaito frito, calamars, arros etc...

Un cop recuperades les forces,a fer els últims kilòmetres, direcció L'Armentera, Parc Natural dels Aiguamolls, Empúries on es vam remullar els peus i finalment L'Escala.



Una ruta molt recomanable, sense preses i passant per uns indrets i paratges molt interessants.
Molt bona atenció i organització per part de outdoor-emporda

Per anar a la ruta fes click.

2 comentaris:

lidia ha dit...

Dos dies fantàstics!!!!
amb bona companyia,bones vistes i bon temps.
Les tres noies ens hem sentit respaldades per tres motxileros experts.
volem tornar-hi...

enricmonells ha dit...

Bon dia:

Finalment, us he trobat je, je. Aviseu el merengue infiltrat i el lorenzo's land que tinc fotos seves escampades per tot el baix empordà, ho sigui que ni se'ls acudeixi de ficar-hi els peus.

Ah ,al bar he col.locat un detector, que encara que es disfressin de duquesa de alba els descobrirà, ho sigui que ells mateixos.

Les noies, esteu totes invitades, ho sigui que podeu venir quan volgueu, això si, només tinc quintos.

Apa, que no sigui rés.

L'Enric de Monells.